'Schreuder gesignaleerd in Athene: Grieks avontuur lonkt voor ex-coach Ajax'

'Schreuder in Athene: ex-coach Ajax topkandidaat voor Griekse kampioen'

26 april 2023 om 23:54

Alfred Schreuder is een belangrijke kandidaat om de nieuwe trainer van Olympiakos Piraeus te worden. De voormalig trainer van Ajax is samen met zaakwaarnemer Milos Malenovic in Athene om te onderhandelen met de regerend landskampioen, zo melden Griekse media.

Schreuder moet bij Olympiakos de opvolger worden van de Spaanse oud-international Míchel, die eerder deze maand vertrok na het 2-2 gelijkspel tegen Aris Saloniki in de play-offs om het kampioenschap. De Fransman José Anigo nam op interim-basis het stokje over, maar bracht geen ommekeer teweeg. Olympiakos verloor de laatste drie competitieduels en dreigt voor het eerst sinds 2019 naast de landstitel te grijpen. Koploper en aartsrivaal Panathinaikos heeft vijf punten meer.

Volgens Griekse media moet Schreuder de hegemonie van Olympiakos gaan herstellen. Thrilos lijkt op de Nederlandse koers te willen gaan, want ook de naam van Frank de Boer zou zijn gevallen. Voor Schreuder zou het zijn eerste klus worden sinds zijn ontslag bij Ajax. Hij moest in januari plaatsmaken in Amsterdam na een teleurstellende periode. Hij werd sindsdien gelinkt aan Leeds United en Club Brugge, maar die clubs gingen niet met hem in zee.

Schreuder stond eerder op eigen benen bij FC Twente, Hoffenheim en Club Brugge. Ook was hij assistent van Erik ten Hag bij Ajax en van Ronald Koeman bij FC Barcelona.