Meerdink in Spaanse media gelinkt aan Barcelona: 'Zijn prioriteit is AZ 1'

Meerdink senior reageert op Barça-geruchten: 'Dan kan dat hard gaan'

1 mei om 07:54
Laatste update: 1 mei om 08:53

Het gaat razendsnel met de ontwikkeling van AZ-aanvaller Mexx Meerdink. Vader Martijn Meerdink vertelt in #DoneDeal van VoetbalPrimeur over de doelstellingen van zijn zoon en gaat in op de Spaanse geruchten.

Meerdink beleeft prachtige weken. In een week tijd schoot hij de hoofdmacht van AZ met zijn beslissende strafschop naar de halve finales van de Conference League en legde hij met AZ O18 beslag op de Youth League. Meerdink senior stelt dat hij zijn negentienjarige zoon niet met beide benen op de grond hoeft te houden. "Zijn prioriteit is AZ 1, daar moet hij vol voor gaan."

Maar: "Voetbal is voetbal", voegt de enkelvoudig Oranje-international daaraan toe. Daarmee sluit hij een vertrek van zijn zoon bij AZ niet uit. De aanvaller werd na zijn sterke optredens in de Youth League in Spaanse media gelinkt aan FC Barcelona. Meerdink lacht. "Dat team heeft in Spanje gevoetbald. Dat was een geweldige wedstrijd, voor Mexx persoonlijk en voor het team", doelt hij op 0-3 zege tegen de leeftijdsgenoten van Barcelona. "Dan kan dat wel eens hard gaan."

Op dit moment is er volgens Meerdink geen enkele sprake van Catalaanse interesse. "Alleen, in de voetbalwereld kan het heel snel gaan. Dat zie je de afgelopen twee maanden al bij hem."

Luister hieronder de volledige aflevering van #DoneDeal.