Erwin Koeman staat liever in schaduw van Ronald Koeman

'Spelers waren bang om naar Koeman toe te stappen, dus kwamen ze naar mij'

4 mei om 14:10
Laatste update: 4 mei om 15:37

Erwin Koeman is blij met zijn rol als assistent van zijn broer en tevens bondscoach Ronald Koeman. De 61-jarige trainer stelt dat de twee een verschillend karakter hebben, maar dat dit juist prettig samenwerkt.

Koeman heeft na zijn aanstelling als bondscoach zijn oudere broer, Sipke Hulshoff en Patrick Lodewijks bij de staf van Oranje gehaald. "Als assistent moet je niet achter de hoofdtrainer aanhobbelen. Ik denk dat het voor Ronald belangrijk is dat hij weet wat hij aan mij heeft. Hij vertrouwt mij, dat is natuurlijk nicht in frage. We zijn twee verschillende karakters, maar daardoor denk ik dat we als hoofdtrainer en assistent ook goed bij elkaar passen", zegt de oudste Koeman tegen de NOS

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

De voormalig trainer van onder meer FC Utrecht, Hongarije, RKC Waalwijk en Feyenoord laat weten liever niet in de spotlights te staan. "Ik voel mij persoonlijk het beste in de schaduw. Als ik mag kiezen, laat mij dan maar op de derde of vierde rij staan en assistent zijn."

Koeman is naar eigen zeggen een bruggenbouwer. Zo klopten spelers in hun periode in Engeland (Southampton, Everton red.) liever op de deur van Erwin dan van Ronald. "Daar kijken ze echt tegen je op. Spelers waren vaak bang om rechtstreeks naar Ronald toe te stappen, dus kwamen ze altijd eerst bij mij. Dan zei ik: ik los het op, of we gingen samen naar Ronald. Hier is dat anders hoor, in Nederland zijn ze niet zo bleu."