Miedema haalt uit na Ajax - PSV: 'Het verziekt gewoon het voetbal'

Miedema is gedrag mannelijke collega's kotsbeu: 'Verziekt gewoon het voetbal'

4 mei om 15:58

Vivianne Miedema ergert zich enorm aan het gedrag van sommige spelers op het voetbalveld. Dat schrijft de aanvalster van Arsenal in haar eigen column in het Algemeen Dagblad. Miedema wijst ook naar de voorbeeldfunctie die de spelers hebben.

Het viel Miedema vooral op tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PSV afgelopen zondag. "Negentig procent van de spelers die zondag op het veld stonden, voldeden niet bepaald aan hun voorbeeldfunctie. Ik vind het echt vreselijk om te kijken naar voetballers die alleen maar aan het rollebollen en mekkeren zijn. Ik kijk heel graag naar voetbal, maar het komt soms voor dat ik letterlijk de televisie uitzet als spelers en soms complete teams zich misdragen"

Miedema vindt wel dat er echt wat hard spel in een wedstrijd mag zitten. "Voetbal moet echt geen show van heilige boontjes worden hoor, maar het mag allemaal wel wat minder opgefokt op het veld. Ik ben er heilig van overtuigd dat er dan ook minder agressie op de tribunes is. Nee, ik ben niet naïef, maar supporters en spelers fokken elkaar ontegenzeggelijk op."

Straffen
De 26-jarige Oranje Leeuwin komt met een oplossing. "Pak spelers aan door ze te straffen", schrijft Miedema. "Spelers leren alleen als ze geschorst worden. Het verziekt gewoon het voetbal. Pak ook trainers aan die constant aan het zeuren zijn bij de vierde official. Verander de cultuur. Meer kaarten, meer schorsingen. Dat is de oplossing."