Slot deelt blessurenieuws over Timber en Trauner: 'Gernot is niet beschikbaar'

Slot deelt naar nieuws richting mogelijk kampioensduel: 'Hij is niet inzetbaar'

5 mei om 14:45
Laatste update: 5 mei om 17:11

Arne Slot is blij dat Ramiz Zerrouki eindelijk losgeweekt is bij FC Twente. Dat vertelt de coach op een persconferentie. Wel had hij vervelend nieuws over Gernot Trauner, die niet inzetbaar zal zijn in de wedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior. Over de interesse van Tottenham Hotspur hield de coach de kaken stijf op elkaar.

"We wilden hem al lange tijd hebben ja", vertelt Slot over de langverwachte komst van Zerrouki. "Het is voor volgend seizoen inderdaad gelukt. Voor mij is het nog niet duidelijk dat iemand als Orkun Kökcü vertrekt, vanmorgen was daar nog geen sprake van. Het is dus niet dat hij direct zijn vervanger is. Het is heel normaal dat je je elftal versterkt, want wij hebben Fredrik Aursnes nooit echt vervangen."

Volgens Slot heeft Zerrouki ook de kwaliteiten die passen bij een topclub. "Hij is heel belangrijk voor Twente, geeft vorm aan de opbouw en pakt zo veel ballen op. Hij is een winnaar en een hele aardige jongen. Kwaliteiten waar wij naar op zoek waren. Maar dat zijn alle clubs, dus daarom zie je wel dat wij niet de enige club waren die hem wilde hebben."

Qua blessurenieuws heeft Slot een goed en een slecht bericht voor de wedstrijd van zondag. "Gernot Trauner is helaas ziek en niet beschikbaar voor het duel met Excelsior. Quinten Timber heeft alles weer meegedaan en het is heel fijn dat we die nu dus in kunnen brengen voor Mats Wieffer of Kökcü."

Over de interesse van Tottenham Hotspur in zijn persoon hield hij de kaken stijf op elkaar. "Allerlei mensen denken iets over Tottenham te weten. Ik wil alleen over Feyenoord en Excelsior iets zeggen en ik wil over geen enkel ander ding iets zeggen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!