Sparta shopt weer bij RKC Waalwijk en haalt na Bakari ook ploeggenoot binnen

Sparta shopt weer bij RKC Waalwijk en haalt na Bakari ook ploeggenoot binnen

06-05-2023 15:12 Laatste update: 07-05-2023 11:51
11

Pelle Clement speelt vanaf volgend seizoen voor Sparta Rotterdam. De club maakt bekend dat hij transfervrij overkomt van zijn huidige club RKC Waalwijk. Clement is na Saïd Bakari de tweede speler die de overstap van RKC naar Sparta maakt.

Bij Sparta tekent Clement een contract voor de komende twee jaar. Daarbij zit ook nog een optie voor een extra seizoen, die door de club alleen kan worden gelicht. Clement kende zijn jeugdopleiding bij Ajax, maar kwam ook uit voor Reading, PEC Zwolle en nu RKC Waalwijk. Bij die laatste club speelde hij tot nu toe dertig wedstrijden dit seizoen. Daarin kwam hij twee keer tot scoren.

Technisch directeur van Sparta, Gerard Nijkamp, is in zijn nopjes met de transfer. "Met zijn veelzijdigheid op het middenveld en opgedane ervaring in zowel de Eredivisie als het Championship versterken we onze selectie komend seizoen. Met inmiddels al meer dan 200 wedstrijden in het betaalde voetbal, zijn we blij dat we hem, ondanks concurrentie van andere clubs, vroegtijdig hebben kunnen overtuigen om de overstap te maken naar Het Kasteel komende zomer."