Fortuna Sittard en trainer Velázquez na 28 optredens in Eredivisie uit elkaar

Fortuna Sittard en trainer Velázquez na 28 optredens in Eredivisie uit elkaar

28-05-2023 17:42
23

Julio Velázquez vertrekt als trainer van Fortuna Sittard. Dat maakt de Limburgse club na de thuiswedstrijd tegen NEC (1-1) bekend. Het verblijf van de Spanjaard in de Eredivisie blijft daarmee beperkt tot 28 wedstrijden.

Ondanks het chaotische seizoen van Fortuna, dat ook afscheid neemt van de Turkse vedette Burak Yilmaz, waren de resultaten onder Velázquez redelijk goed. Na een slechte seizoenstart, die Sjors Ultee de kop kostte, leidde hij zijn ploeg naar de dertiende plaats in de Eredivisie.

Fortuna Sittard gaat echter niet door met Velázquez, die een aflopend contract heeft. Mogelijk speelt het gedrag van de bij vlagen zeer emotionele Spanjaard daarbij een rol. De coach liet zich regelmatig gaan langs de zijlijn, iets waarop hij ook meerdere malen werd aangesproken door de clubleiding. In het kielzog van Velázquez vertrekken ook assistent-trainer Jaime Mut, performance coach Javier Chocarro en data-analist Miguel Perez.

"Julio en zijn team kwamen binnen toen de club in een moeilijke fase zat", reageert technisch manager Sjoerd  Ars op de clubsite. "Hij heeft vanaf dat moment het halen van resultaat op plek één gezet. Daarmee heeft hij er uiteindelijk voor gezorgd dat Fortuna ook komend seizoen in de Eredivisie uitkomt. We willen Julio en zijn team bedanken voor hun tomeloze inzet en succes wensen in hun verdere carrière."