Koeman verklaart Oranje-selectie: 'Lastig om spelers last-minute op te roepen'

Koeman verklaart Oranje-selectie: 'Lastig om spelers last-minute op te roepen'

29-05-2023 12:49
58

Ronald Koeman heeft bewust voor een grote selectie gekozen bij het Nederlands elftal. De bondscoach wil niet voor verrassingen komen te staan tijdens de eindronde van de Nations League.

Koeman heeft 26 spelers opgenomen in zijn definitieve selectie bij Oranje. "Deze finaleronde van de Nations League is een kleine eindronde. En zo benaderen wij hem ook. We moeten dus rekening houden met blessures en afvallers", legt hij uit. "Omdat we aan het einde van het seizoen zitten, is het lastig om spelers last-minute op te roepen. Daarom hebben we ervoor gekozen om 26 spelers uit te nodigen. Dat geeft ons de mogelijkheid om eventuele personele problemen op te vangen."

Onder meer Tijjani Reijnders kreeg een uitnodiging. De AZ-middenvelder debuteert in het keurkorps. Ook Joey Veerman kan debuteren in Oranje. Jasper Cillessen en Steven Berghuis zijn de meest opvallende afwezigen.

Het Nederlands elftal speelt over ruim twee weken, op woensdag 14 juni, de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. De winnaar van de kraker in Rotterdam treft Spanje of Italië in de eindstrijd.