Paixao kon last minute nog voor andere club gaan: 'Zij wilden ook meer betalen'

Paixao kon last minute nog voor andere club gaan: 'Zij wilden ook meer betalen'

31-05-2023 07:46
47

Het had niet veel gescheeld of Igor Paixao speelde helemaal niet voor Feyenoord afgelopen seizoen. De Braziliaan kon ook naar Los Angeles FC om in de MLS te spelen. De Amerikanen betaalden hem meer, maar Paixao wilde koste wat kost naar Rotterdam.

"Mijn ouders hebben veel voor mij opgegeven", vertelt Paixao aan het Algemeen Dagblad. "Daarom ben ik ook zo blij dat ik in mijn eerste seizoen in Europa al meteen een grote prijs heb gepakt. Mijn eerste landstitel. Mijn vader was erbij, die niet wist wat hij zag in het stadion en vooral op de Coolsingel. Al die mensen." Paixao was ook trefzeker in de kampioenswedstrijd.

Paixao kreeg dus op de laatste transferdag nog een belletje uit de Verenigde Staten. "Vlak voordat de transfer rondkwam, meldde Los Angeles FC zich nog. Die wilden meer betalen. Maar mijn vader en ik belden meteen naar Dennis te Kloese. Met de mededeling dat ik helemaal niet naar de MLS zou gaan. Ik wilde naar Europa, naar de Kuip. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad."

Niet alleen de titel is iets wat Paixao erg koestert, ook de band met zijn landgenoot Danilo is iets wat hem sterker maakt. "Ik ben erg blij dat ik hem heb ontmoet. Toen ik wist dat de transfer rond was stuurde ik Danilo gelijk een berichtje. Hij zou me wegwijs maken in Rotterdam en dat heeft hij waargemaakt. Hij is mijn vriend."