Van Hooijdonk weet niets van geruchten: 'Het zal een lange zomer worden'

Van Hooijdonk duidelijk: 'Afspraak was: of ik ga spelen, of ik word verkocht'

4 juni om 20:07
Laatste update: 4 juni om 20:08

Volgens Italiaanse media gaat Bologna Sydney van Hooijdonk in de etalage zetten, maar de spits weet daar zelf niets van. Van Hooijdonk tast sowieso nog in het duister over zijn toekomst.

Volgens Corriere di Bologna mag Van Hooijdonk komende zomer vertrekken uit Italië. Na zijn laatste wedstrijd voor sc Heerenveen, tegen FC Twente, reageert de aanvaller daarop. "Ik heb het ook gezien, maar daar weet ik niks van", lacht hij voor de camera van Veronica. "Het wordt interessant om te zien, ook voor mezelf. Ik weet namelijk ook niet wat er gaat gebeuren. Ik ga nu op vakantie en ga het dan allemaal zien en volgen. Ik ga ervan uit dat ik me gewoon meld bij Bologna. Het zal een lange zomer zijn, denk ik."

Van Hooijdonk acht de kans niet groot dat Heerenveen hem weer weet te behouden. "Nou ja, ik ben nu 23 en wil niet nog een jaar verhuurd worden. Dit wordt mijn derde contractjaar bij Bologna. Van tevoren is ook afgesproken: of ik ga nu spelen daar, of ik word verkocht. Als ik daar niet ga spelen, is het denk ik ook een goed moment om verkocht te worden. Ik heb namelijk een goed seizoen gehad. Ik weet niet of het financieel haalbaar is voor Heerenveen om mij te kopen."

Verder heeft Van Hooijdonk geen speciale wensen bij een eventuele transfer. "Ik moet zeggen dat ik overal voor open sta. Ik heb niets waarvan ik zeg: dat wil ik sowieso niet. Ja, iets als de zandbak zou ik op mijn leeftijd niet doen. Maar het ligt gewoon aan het verhaal en wat het plan met mij is. Als ik het daar mee eens ben, dan sta ik overal voor open."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!