Heitinga zette Silvano Vos op de bank: 'Ik wist niet hoe ik daarmee om moest gaan'

Heitinga zette Ajax-talent op de bank: 'Ik wist niet hoe ik daarmee om moest gaan'

8 juni om 17:38

Silvano Vos werd aan het begin van het afgelopen seizoen bij Jong Ajax op de bank gezet door trainer John Heitinga. Dat had de jonge middenvelder, die in de jeugdelftallen van Ajax altijd in de basis stond, echter niet verwacht.

"Ik stond mijn hele jeugd in de basis en werd vervroegd doorgeschoven vanuit onder 18 naar Jong Ajax. En ineens zat ik op de bank. Ik wist niet hoe ik daarmee om moest gaan. Ik had nooit hoeven knokken", aldus Vos in gesprek met Ajax Life.

In het begin ging Vos niet goed met de situatie om. "Ik dacht alleen maar negatief. Was boos op de trainer. Ik trainde niet goed, zag niet dat ik zelf die knop moest omzetten. Hoe ik dat besef wel kreeg? Mijn moeder hoorde hoe ik me opstelde. Zij pakte me daarna aan. Mijn oma ook. Ze zeiden op felle toon dat ik normaal moest gaan doen. Ik luisterde direct, ging serieus trainen om zo de trainer te overtuigen dat ik moest spelen. Ik liet zien dat ik het echt graag wilde."

Later in het seizoen nam Heitinga het stokje over van Alfred Schreuder. De oefenmeester liet Vos debuteren in het eerste elftal. Daarna volgden er nog invalbeurten tegen FC Emmen en in de bekerfinale tegen PSV. "Ik ken hem al twee, drie jaar, heb een goede klik met hem", zegt Vos. "Hij kan me stevig aanpakken. Dat accepteer ik. Hij gaat goed met spelers om, is duidelijk en echt de baas. Dat spreekt me aan."

Volgend seizoen
Heitinga is volgend seizoen echter geen trainer meer van de Amsterdamse topclub. "Ajax zal nieuwe spelers halen, maar ik moet laten zien dat ik op het middenveld hoor te staan. Als zes heb ik het spel grotendeels voor me. Ik vind het lekker mijn duels te winnen, passes te geven en het middenveld en de spits aan te sturen. Ik wil me als zes laten zien."