Telegraaf: Kökcü wordt duurste Benfica-speler, mogelijk 40 miljoen voor Feyenoord

Telegraaf: Kökcü duurste Benfica-speler ooit, mogelijk 40 miljoen voor Feyenoord

9 juni om 14:19
Laatste update: 9 juni om 16:08

De uiteindelijke transfersom die Feyenoord gaat incasseren voor Orkun Kökcü lijkt hoger te liggen dan werd verwacht, zo stelt De Telegraaf. De krant meldt de Feyenoord-captain de duurste speler ooit wordt van Benfica en dat de move 'op een haar na' rond is.

Het Algemeen Dagblad meldde al dat een transfer van Kökcü naar Portugal bijna helemaal rond is. De Telegraaf onderschrijft dat. Inmiddels is een delegatie van Benfica afgereisd naar Nederland om de laatste zaken te bespreken met Feyenoord. Naar verluidt heeft Feyenoord 'vanaf het begin ingestoken op een vraagprijs van minimaal dertig miljoen euro en zo’n groot percentage doorverkoop en bonussen dat de uiteindelijke transfersom boven de 40 miljoen euro kan worden'.

Het lijkt erop dat Feyenoord uiteindelijk een dergelijk bedrag kan ontvangen, stelt De Telegraaf. Kökcü gaat in ieder geval de duurste Benfica-speler ooit worden. Roger Schmidt wilde de Turks international graag naar Lissabon halen en dat lijkt nu te lukken, ondanks dat er ook andere clubs in de markt waren voor de middenvelder.

Kökcü kan bij Benfica een vijfjarig contract gaan tekenen. Feyenoord krijgt dus een fors doorverkooppercentage en Enzo Fernández bewees al hoe lucratief dat kan zijn. River Plate ontving in eerste instantie zo'n achttien miljoen euro, maar na zijn transfer naar Chelsea kwam daar nog nog eens dertig iljoen bij.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!