Cambuur haalt Yannick van Osch: 'Een behoorlijk complete keeper'

Cambuur heeft eerste nieuwe aanwinst binnen: 'Een behoorlijk complete keeper'

9 juni om 16:20
Laatste update: 9 juni om 16:22

SC Cambuur heeft de eerste aanwinst voor het komende seizoen binnen. Doelman Yannick van Osch komt transfervrij over van Fortuna Sittard en tekent een contract voor drie seizoenen bij de club uit Leeuwarden.

VoetbalPrimeur maakte al melding van de overstap van Van Osch naar Leeuwarden. Nu is de transfer ook bevestigd door de clubs. De goalie is pas 26 jaar, maar heeft al ruim honderd wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam staan. Daarvan speelde hij ruim zestig duels in de Eredivisie. Daarvoor doorliep hij tussen 2005 en 2015 de volledige jeugdopleiding van PSV en stond hij tussen 2013 en 2018 onder de lat bij vrijwel ieder jeugdelftal van Nederland.

Etiënne Reijnen, de nieuwe technisch directeur van Cambuur, is blij met de komst van Van Osch. "Yanick beschikt ondanks zijn relatief jonge leeftijd al over behoorlijk wat ervaring", laat hij weten op de clubsite. "Hij is daarnaast een behoorlijk complete keeper en past ook qua persoonlijkheid goed bij onze club. We zijn blij dat hij ondanks de interesse van meerdere clubs voor ons project heeft gekozen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!