'James Rodriguez gaat contract tekenen bij Boca Juniors'

'James Rodríguez gaat contract tekenen bij nieuwe club'

9 juni om 20:36
Laatste update: 9 juni om 21:14

De kans is groot dat James Rodríguez zijn handtekening onder een contract bij Boca Juniors gaat zetten. De Colombiaanse middenvelder zit sinds zijn vertrek bij Olympiakos zonder club en zou graag de overstap naar Argentinië willen maken.

Volgens Javier Hernández Bonnet, een Argentijnse journalist, neemt Boca Juniors James niet zelf over. Een bijzondere constructie moet de voormalig speler van Real Madrid naar La Bombonera leiden. Dat zei de journalist vrijdag bij de Argentijnse radiozender Blu Radio. Verschillende zakenlieden zullen de handen ineen slaan om de transfer van James mogelijk te kunnen maken. Daarbij nemen zij ook een deel van de rechten over.

Naast Boca Juniors zou ook het Braziliaanse Botafogo serieuze interesse hebben in James. De Colombiaanse middenvelder tekende het afgelopen seizoen een contract bij Olympiakos, maar verliet de Griekse topclub alweer na zeven maanden. 

James viel op tijdens het WK van 2014 en won in hetzelfde jaar de Gouden Schoen. Hij maakte vervolgens de overstap van AS Monaco naar het grote Real Madrid, echter heeft hij het daar nooit helemaal waar kunnen maken. Daarna vertrok James naar Bayern München, Everton, Al-Rayyan en Olympiakos.