Guardiola verzoekt City-fans fluitconcert achterwege te laten tijdens CL-finale

Guardiola verzoekt City-fans fluitconcert achterwege te laten tijdens CL-finale

09-06-2023 21:20 Laatste update: 21:20
30

Pep Guardiola heeft de fans van Manchester City verzocht om het fluitconcert tijdens de Champions League-anthem in de finale tegen Internazionale achterwege te laten. Terwijl Italiaanse fans uit volle borst meeschreeuwen bij het opkomstlied, klinkt er vanuit de Engelse supporters steevast gejoel.

De UEFA is niet geliefd bij alle voetbalfans. Met name in Engeland heerst er weerstand tegen de Europese voetbalbond. Ilkay Gündogan vroeg eerder al om te stoppen met het fluitconcert. Trainer Guardiola sluit zich bij de middenvelder aan. "Ik ben het met Ilkay eens", aldus de coach op de persconferentie voorafgaand aan de finale. "Het is een dag om te vieren. Voor Inter-fans, voor City-fans, een dag om gelukkig te zijn. Vier dat je hier mag zijn. Laat het verleden voor wat het is. Het is een geweldige competitie en de UEFA organiseert het. Wij steunen onvoorwaardelijk wat ze doen. Laten we niet nog eens joelen, maar plezier hebben."

Wedden

Meer odds

Manchester City kan zaterdagavond de treble pakken als het wint van Internazionale. "Dat is absoluut een droom. Om dingen te bereiken, moet je altijd een portie obsessie hebben. Obsessie is een positief woord. Ik heb zo veel wedstrijden van Inter bekeken om precies te weten wat we moeten doen. We zijn er klaar voor."