PSV komt met bevestiging: Bosz moet nieuw tijdperk inluiden

PSV komt met bevestiging: Bosz moet nieuw tijdperk inluiden in Philips Stadion

12 juni om 10:00
Laatste update: 12 juni om 10:21

PSV heeft Peter Bosz aangesteld als nieuwe trainer. De Eindhovenaren bevestigen dat de 59-jarige Apeldoorner een contract voor drie seizoenen heeft getekend in het Philips Stadion.

Na het opstappen van Ruud van Nistelrooij gold Bosz al snel als topkandidaat bij PSV, dat met hem voor een ervaren Nederlandse trainer kiest. Hij stond eerder aan het roer bij Heracles Almelo, Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon. Bij de Franse club werd hij in oktober vorig jaar ontslagen. Sindsdien zat hij zonder club.

In gesprek met de clubkanalen reageert Bosz op zijn move, die al een tijdje in de lucht hing. "Vanaf het eerste moment kreeg ik een warm gevoel. Zowel PSV als ik hebben honger om te presteren. Afgelopen seizoen zijn er twee prijzen gewonnen, maar ons doel is landskampioen worden. Daar gaan we voor. Ik denk dat de combinatie tussen de selectie en mijn manier van spelen, succes kan opleveren. PSV heeft in het verleden periodes gehad waarin ze het Nederlandse voetbal domineerde. Ik wil die tijden doen herleven."

Bosz en PSV voerden de laatste weken nog wel stevige onderhandelingen. De oefenmeester wilde onder meer toezeggingen over het transferbeleid. Zowel in de staf als de selectie lijkt de Nederlandse topclub grote veranderingen te ondergaan. Het is aan Bosz om zijn aanvallende speelwijze zo snel mogelijk in te slijpen. In augustus wachten onder meer de cruciale duels in de voorronde van de Champions League.

Daarnaast moet Bosz ervoor zorgen dat PSV weer eens een serieuze gooi doet naar de landstitel. Het laatste kampioenschap dateert al uit 2018. Het ontbreken van een hoofdprijs is ook een smetje op het palmares van de coach zelf. Daar wil hij in Eindhoven dus verandering in brengen. Hij neemt onder meer vertrouweling Rob Maas mee als assistent, net als performance coach Terry Peters. De verdere invulling van de staf zal PSV later bekendmaken.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!