Almere City neemt Maduro-standpunt in: 'Wij zien het niet zitten, who is Ajax?'

Pastoor kraakhelder: 'Ik vind dit persoonlijk niet verstandig, who is Ajax?'

12 juni om 18:53
Laatste update: 12 juni om 18:54

Almere City-trainer Alex Pastoor wil Hedwiges Maduro niet kwijtraken aan Ajax. De assistent-trainer van de promovendus is in beeld om in Amsterdam de rechterhand van Maurice Steijn te worden.

Pastoor wordt door ESPN gevraagd of hij bang is voor een mogelijk vertrek van Maduro. "Ik ben niet zo'n bange poeperd. Sommige dingen snap ik wel, maar dit vind ik persoonlijk niet verstandig", begint de trainer, die dat Maduro ook heeft verteld. "Ik mag hem af en toe persoonlijk advies geven. De club heeft een heel ander standpunt dan de vragende partij", doelt Pastoor op Ajax.

"We zijn hier met elkaar een bepaald traject ingegaan. Zowel sportief, zakelijk als persoonlijk zien wij het niet zitten om eraan mee te werken", vervolgt de oefenmeester. "Maduro is heel talentvol. Door onze samenwerking proberen we zijn rugzak te vullen, zodat hij de club als hoofdtrainer kan verlaten." Pastoor benadrukt dat hij 'alleen zegt wat hij ervan vindt'. "Persoonlijk ben ik ervan om niet de gebaande paden te nemen. Who is Ajax?"

Tegenover VoetbalPrimeur bevestigde Maduro dat Ajax en Almere met elkaar in gesprek zijn over een transfer. "Ik heb altijd aangegeven dat er bij mij een paar uitzonderingen zijn, als die voorbijkomen. Dat zijn Valencia en Ajax. Zo sta ik er zelf in, maar ik weet hoe de voetballerij werkt."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!