'PSV verrast en denkt opnieuw aan terugkeer Wijnaldum'

'Nieuws uit Eindhoven: PSV denkt opnieuw aan rentree Wijnaldum'

12 juni om 23:33
Laatste update: 12 juni om 23:46

PSV denkt aan een rentree van Georginio Wijnaldum, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De 32-jarige middenvelder, die bij Paris Saint-Germain op de loonlijst staat, staat in beeld bij de Eindhovenaren.

Peter Bosz werd maandag officieel gepresenteerd als trainer van PSV. Sinds zijn komst worden er meerdere spelers gelinkt aan een overstap naar de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Eén van die spelers is Wijnaldum. De middenvelder kwam dit seizoen op huurbasis uit voor AS Roma, dat de optie tot koop naar alle waarschijnlijkheid niet gaat lichten. PSV bekijkt bij PSG de mogelijkheden om de Oranje-international los te weken.

In Parijs, waar de middenvelder nog tot medio 2024 vastligt, verdient Wijnaldum een salaris dat PSV niet kan ophoesten. Als hij instemt met een terugkeer naar Nederland, zal hij een deel van zijn PSG-salaris moeten laten vallen. De kans bestaat dat Roma de optie tot koop licht, al zijn de geluiden uit Italiaanse media anders. Mede door een scheenbeenbreuk kwam Wijnaldum alleen in het laatste deel van het seizoen in actie in Italië. 

Wijnaldum begon in Nederland bij Feyenoord. In 2011 verruilde hij de Rotterdammers voor PSV, waar hij in vier seizoenen één keer landskampioen werd, en eenmaal beslag legde op de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal. Acht jaar geleden verliet hij Eindhoven voor een avontuur bij Newcastle United. Via Liverpool kwam hij in 2021 bij PSG terecht.

Speculatie
Volgens De Telegraaf is er echter nog geen contact geweest tussen Wijnaldum en PSV. De ochtendkrant meldt tevens dat - mocht Wijnaldum openstaan voor een terugkeer naar Nederland - Feyenoord zich ook kan mengen in de strijd om de handtekening van de middenvelder.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!