Steijn erkent: 'Ik had niet verwacht dat Ajax bij mij zou uitkomen'

Steijn begrijpt scepsis: 'Ik had niet verwacht dat Ajax bij mij zou uitkomen'

14 juni om 14:19
Laatste update: 14 juni om 16:09

Maurice Steijn begrijpt dat er twijfels zijn omtrent zijn aanstelling als trainer van Ajax. De 49-jarige oefenmeester schuift woensdagmiddag aan voor zijn eerste persconferentie als eindverantwoordelijke van de Amsterdammers.

"Ik ben in aanleg wel verbaasd. Ik had niet verwacht dat Ajax bij mij zou uitkomen", erkent Steijn. "Een paar weken geleden is het eerste contact gelegd, dan weet je dat je een van de kandidaten bent en voer je goede gesprekken. Dan gaat dat steeds meer leven en krijg je er steeds meer gevoel bij. Uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat ze de keuze voor mij hebben gemaakt."

Tekst gaat verder onder de video

Steijn benadrukt dat hij zich geen tweede of derde keus voelt. Naar verluidt waren onder meer Kjetil Knutsen en Kasper Hjulmand in beeld. "Nee hoor. Ik weet dat er een shortlist was met kandidaten waar Sven Mislintat mee heeft gesproken. Ik heb zelf ook nog een gesprek gehad met Klaas-Jan Huntelaar, Jan van Halst en ook Edwin van der Sar daar nog bij."

De trainer snapt dat er kritiek was op de keuze van Ajax om voor hem te kiezen. "Ik snap de scepsis daarover, want ik ben geboren in Den Haag en heb geen Ajax-DNA of ervaring in de Champions League. Dat snap ik ook allemaal wel, maar ik sta wel voor een aantal andere dingen. Ik hoop dat het een heel goed huwelijk gaat worden. Je zoekt bij een club als Ajax altijd naar een combinatie van winnen en mooi voetbal."

Sven Mislintat
Technisch directeur Sven Mislintat vertelt tussen de regels door dat er meerdere trainers voor de vacature in aanmerking kwamen. "Natuurlijk ga ik de andere kandidaten niet op tafel leggen, dat is niet eerlijk. Maurice won dit duidelijk en ik wilde nummers twee niet benoemen. We hadden een kandidatenlijst van vier coaches, waar John ook op stond. Er waren dus drie andere trainers op die lijst. Maurice heeft de strijd duidelijk gewonnen."