Reactie Nathan Aké

Aké zwaar onder de indruk van Kroatië-middenveld: 'Dat was het verschil'

15 juni om 00:01
Laatste update: 15 juni om 00:03

Nathan Aké is van mening dat Oranje de slag woensdagavond verloren heeft op het middenveld. De verdediger was onder de indruk van het Kroatische drietal, dat onder leiding van een uitblinkende Luka Modric uiteindelijk met 2-4 won in De Kuip. 

Na afloop staat Aké voor de camera van de NOS, waar hij zijn teleurstelling kenbaar maakt. "Je wilt gewoon naar de finale. Ik denk dat we de eerste helft opzich wel redelijk speelde. Ze creëerden niet veel en wij creëerden best wel wat kansen. We maken een goede goal, maar in de tweede helft domineerden ze het middenveld."

"De spelers die ze daar hebben lopen vonden de ruimtes en daarna werden we meer teruggedrongen", vervolgt Aké. Oranje kwam uiteindelijk via Noa Lang nog terug tot 2-2, maar het krachtsverschil op het middenveld bleek te groot. "Daarna werden we meer teruggedrongen en hadden we het lastig om de bal te houden. Vanuit daar kwamen we meer onder druk en was het lastig voetballen. Ze pushten ons meer terug. Ze hebben op het middenveld hele goede spelers, die kunnen draaien, kappen en ruimtus voor zichzelf kunnen creëren. Ik denk dat dat het verschil was."

Aké beleeft met de nederlaag een week van uitersten. Afgelopen zaterdag was de euforie nog groot toen hij met Manchester City de Champions League won. Nu heerst echter de teleurstelling. "Als je het hele jaar voor de finale speelt en dan verliest, ook nog thuis, dan is dat gewoon een domper."