'City werkt aan impuls na treble: persoonlijk akkoord Gvardiol en Kovacic nadert'

'City rust niet op lauweren met deals voor Leipzig-ster en Chelsea-middenvelder'

16 juni om 13:12

Manchester City won dit seizoen de FA Cup, de Premier League en de Champions League, maar is niet van plan om op zijn lauweren te rusten. De Engelse grootmacht wil de selectie van Pep Guardiola versterken met het Kroatische duo Josko Gvardiol en Mateo Kovacic, meldt onder meer Fabrizio Romano.

The Citizens zijn al volop in gesprek met Gvardiol en een akkoord over de persoonlijke voorwaarden nadert. Wel wordt het een uitdaging om het eens te worden met RB Leipzig. De 21-jarige Kroatische verdediger ligt nog tot medio 2027 vast en de Duitse topclub zit dan ook hoog in de boom. Mocht City hem weten los te weken, dan wordt Gvardiol een belangrijke concurrent van Nathan Aké in het Etihad Stadium.

Een transfer van landgenoot Kovacic is op dit moment een stuk dichterbij. De 29-jarige middenvelder is zelf al helemaal rond met de Champions League-winnaar en ook Premier League-rivaal Chelsea wil meewerken aan een transfer. Volgens ESPN is de transfer ter waarde van veertig miljoen euro bijna in kannen en kruiken, maar Romano is nog iets voorzichtiger. Wel lijkt witte rook een kwestie van tijd.

Kovacic stond woensdag in de basis bij Kroatië in het Nations League-duel met Oranje (4-2 winst). Gvardiol ontbrak door een blessure.