Openda ziet transfer naar RB Leipzig wel zitten: 'Het is aan de clubs'

'We mogen niet vergeten dat ik een speler ben met ambitie'

16 juni om 14:41

Loïs Openda dreigt RC Lens na één seizoen de rug toe te keren. De voormalig aanvaller van Vitesse wil namelijk graag een transfer maken naar RB Leipzig

De Duitse bekerwinnaar heeft zich al officieel gemeld bij de Franse club. Leipzig zou naar verluidt dertig miljoen euro willen neerleggen voor Openda, echter vraagt Lens een bedrag van 45 miljoen euro. Beide clubs moeten het de komende tijd nog eens worden met elkaar. 

Openda hoopt in ieder geval op een akkoord. "Voorlopig ben ik nog speler van Lens", aldus de Belg in gesprek met RTL. "Ik heb een heel goed seizoen gehad, maar we mogen niet vergeten dat ik een speler ben met ambitie. Ik wil op het hoogst mogelijke niveau spelen. Als je op het hoogste niveau wilt spelen, moet je naar clubs gaan die mij daar kunnen brengen. We zullen zien wat er gaat gebeuren."

"Ik denk dat Leipzig een geweldige club kan zijn die me qua ambitie een stap vooruit in mijn carrière zal helpen zetten, maar zoals ik al zei: ik ben een speler van Lens. Het is aan de clubs om eruit te komen met elkaar. Verder is het aan mijn agent", zei Openda, die het afgelopen seizoen 21 scoorde voor Lens. Daardoor had hij een groot aandeel in het behalen van de tweede plek in de Franse Ligue 1.