Ajax meldt zich voor Shurandy Sambo

'Eerste Steijn-move: Ajax meldt zich bij PSV voor Sparta-revelatie Sambo'

16 juni om 16:27
Laatste update: 16 juni om 17:19

Ajax heeft verregaande interesse in Shurandy Sambo. De Amsterdammers hebben zich volgens het Eindhovens Dagblad ook al gemeld bij PSV. Van een officieel bod is vooralsnog geen sprake. 

De 21-jarige Sambo werd afgelopen seizoen door PSV uitgeleend aan Sparta Rotterdam. Daar gooide de rechtsback hoge ogen onder Maurice Steijn, de kersverse trainer van Ajax. Sambo speelde dertig competitieduels voor de Rotterdamse club en was daarin goed voor twee doelpunten. 

Het ED meldt dat Ajax Sambo niet alleen heeft benaderd, maar dat er ook daadwerkelijk al gesprekken hebben plaatsgevonden met zijn zaakwaarnemer. 'Daaruit is voor Sambo een uitstekend sportief en financieel plaatje geschetst. Ze willen van Sambo een goedbetaalde A-selectiespeler maken', zo is te lezen. 

De vleugelverdediger zou ook Premier League en Ligue 1-interesse genieten. 'Sambo staat ook in de belangstelling van het Britse Bournemouth, dat hem heeft gescout en dolgraag wil toevoegen aan de selectie die volgend jaar in de Premier League speelt. Ook Stade Rennais heeft zich inmiddels gemeld. Bij PSV moet hij nog een gesprek hebben met de nieuwe trainer Peter Bosz, waarvan nog onbekend is hoe hij tegen Sambo aankijkt.'

Volgens het ED staat hij zelf wel welwillend tegenover een langer verblijf bij PSV, 'maar dan moet er naar verluidt wel een goed contract en een mooi perspectief voor hem uitrollen. Momenteel is zijn management met de Eindhovense club in gesprek over een verlenging, maar door de benoeming van Steijn is de interesse van Ajax in een stroomversnelling gekomen', aldus het ED. 

Rensch en Sanchez
Mocht Sambo daadwerkelijk de overstap maken naar Ajax, dan treft hij daar met Devyne Rensch en Jorge Sánchez twee directe concurrenten op de positie van rechtsback. Sánchez, die afgelopen zomer overkwam uit Mexico, wordt echter al in verband gebracht met een vertrek uit Amsterdam. Hij wist de afgelopen maanden allesbehalve indruk te maken. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!