Oranje treft gemotiveerd Italië: 'Het jaar is mislukt, dit is een belangrijk duel'

Oranje treft gewijzigd Italië in troostfinale: 'Het was een lang en zwaar seizoen'

17 juni om 18:09

Roberto Mancini, bondscoach van Italië, gaat zijn elftal voor de troostfinale tegen Oranje op een aantal posities wijzigen. De keuzeheer stelt op de voorbeschouwende persconferentie dat niet al zijn spelers volledig fit zijn.

"Het was een lang en zwaar seizoen", zegt Mancini zaterdag in de Grolsch Veste. "Iedereen kan spelen, maar niet iedereen is meer helemaal fris. Daarom ga ik mijn ploeg op enkele posities wijzigen." De trainer had goede hoop op de eindzege in de Nations League, maar strandde in de halve finales tegen Spanje. "Ik ben nog steeds zwaar teleurgesteld over dat resultaat. Ik vind de Nations League namelijk een belangrijk toernooi."

Mancini ziet de troostfinale tegen het Nederlands elftal niet als een duel om des keizers baard. "Het jaar is mislukt, want we waren er niet bij op het WK in Qatar", zegt hij. "Ik zie onze ontmoeting met Nederland als een belangrijke internationale wedstrijd die we graag willen winnen."

Italiaanse media verwijten Mancini dat hij te traag doorselecteert. Tegen Spanje zag Leonardo Bonucci (36) er niet goed uit. "Dat kan een keer", countert de bondscoach. "Maar hij staat er altijd voor ons. Je kan niet alleen maar met jonge spelers succesvol voetballen. Ik denk dat we zonder Giorgio Chiellini geen Europees kampioen waren geworden."

Het Nederlands elftal en Italië trappen zondagmiddag om 15.00 uur af in Enschede.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!