'Plotselinge doorbraak: United betaalt miljoenen en maakt Ten Hag blij met Mount'

'Plotselinge doorbraak: United betaalt miljoenen en maakt Ten Hag blij met Mount'

29-06-2023 17:54 Laatste update: 17:55
57

Mason Mount gaat zo goed als zeker toch verkassen naar Manchester United. Het leek erop dat The Red Devils de stekker uit de deal hadden getrokken, maar Erik ten Hag en co. hebben nu toch een akkoord bereikt met Chelsea.

Dat schrijft het doorgaans betrouwbare The Athletic. Volgens het medium betaalt United een vaste transfersom van bijna 64 miljoen euro, die via bonussen nog op kan lopen tot 69 miljoen. Mount heeft nu toestemming gekregen om de laatste plooien glad te strijken met de nummer drie van de Premier League en zich medisch te laten keuren.

Zelf was Mount al akkoord met Manchester United over een transfer. Chelsea wilde aanvankelijk nog meer geld zien voor de oud-speler van Vitesse, maar United waarschuwde zijn concurrent dat het niet verder zou gaan dan het huidige bod. De transfer leek daardoor niet meer plaats te vinden, maar Chelsea is nu toch akkoord gegaan.

Mount is afkomstig uit de Chelsea-opleiding. Voordat hij doorbrak bij The Blues, was hij dus op huurbasis actief bij Vitesse, net als bij Derby County. Bij Chelsea legde hij onder meer beslag op de Champions League-bokaal, maar afgelopen seizoen was hij mede door blessureleed minder belangrijk. Mount wordt de eerste zomeraanwinst van Ten Hag bij United.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!