Druijf: 'Die over-mijn-lijk-mentaliteit heb je hier meer dan in Nederland'

'Wat mij opvalt, is dat de mentaliteit hier best wel anders is dan in Nederland'

1 juli om 23:54
Laatste update: 2 juli om 16:02

Rapid Wien-spits Ferdy Druijf is van mening dat er in Nederland harder mag worden gewerkt in het profvoetbal. De spits, die eerder in het shirt van AZ en NEC Nijmegen speelde, geeft aan dat het er in Oostenrijk heel anders aan toe gaat.

"Wat mij opvalt, is dat de mentaliteit hier best wel anders is dan in Nederland", aldus Druijf in gesprek met NH Sport. "Ik ben een speler die het moet hebben van hard werken en wat minder van mijn techniek. Die over-mijn-lijk-mentaliteit heb je hier meer dan in Nederland. Zowel bij AZ als NEC zijn er regelmatig jongens die teren op hun talent, dat vind ik jammer. Veel spelers hebben echt zoveel meer in hun mars."

De overstap naar de Oostenrijkse Bundesliga was volgens Druijf behoorlijk wennen. "Hier geeft elke speler echt alles. Niet alleen op het veld, maar ook bijvoorbeeld in de gym. Daarbij merk ik dat dezelfde instelling zorgt voor meer cohesie en verbinding in de groep."

Druijf heeft een moeizaam seizoen achter de rug in Wenen door verschillende blessures. Hij sluit een terugkeer naar Nederland niet uit. "Ik kan er op dit moment weinig over zeggen, want er is nog niets concreets. Wel is er belangstelling uit Nederland en ook uit het buitenland trouwens."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!