Eiting-onderhandelingen zorgen voor frustratie: 'Wonderlijk en onacceptabel'

Eiting-onderhandelingen zorgen voor frustratie: 'Wonderlijk en onacceptabel'

19-07-2023 15:02
221

Bij FC Volendam is men niet te spreken over FC Twente, nu de clubs in onderhandeling zijn over Carel Eiting. De club uit het vissersdorp beweert dat het 'een wonderlijk en onacceptabel' bod heeft ontvangen op de controleur.

Twente heeft een bod van vier ton uitgebracht op Eiting, terwijl Volendam zijn waarde op het zes- of zevenvoudige van dat bedrag schat. Dat zou neerkomen op een transfersom van tussen de 2,4 en 2,8 miljoen euro. "Het klopt dat wij een wonderlijk en voor ons onacceptabel bod hebben ontvangen van Twente voor Carel", zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen tegenover De Telegraaf. "Dat wonderlijke en onacceptabele geldt ook voor de handelswijze."

Volendam vindt het namelijk ongepast dat Twente zonder communicatie en toestemming van Van Leeuwen contact heeft gezocht en heeft onderhandeld met het kamp-Eiting. Dat is ook in strijd met de reglementen van de FIFA. "Twente weet hoe wij hierin zitten en ik heb daar verder ook niks aan toe te voegen", besluit Van Leeuwen.

Eerder meldde Voetbal International juist dat Volendam en Twente op een akkoord over Eiting zouden afstevenen, maar dat lijkt dus niet te kloppen. In Volendam heeft de captain nog een éénjarig contract, met de optie voor nog een seizoen.