Groningen betaalt ruim drie ton en heeft zesde zomeraanwinst binnen: 'Ben trots'

Groningen betaalt ruim drie ton en heeft zesde zomeraanwinst binnen: 'Ben trots'

20-07-2023 09:32
43

FC Groningen heeft de komst van spits Kristian Lien bevestigd. De 21-jarige Noor komt over van Mjøndalen IF en De Trots van het Noorden betaalt naar verluidt 350.000 euro voor zijn diensten.

Recent werd al duidelijk dat Lien op weg was naar Groningen. Hij is op dit moment de gedeeld topscorer op het tweede niveau in Noorwegen, met tien goals in vijftien duels. Lien is de zesde zomeraanwinst van de Eredivisie-degradant, die onder meer spits Kevin van Veen al naar de Keuken Kampioen Divisie haalde. 

"Het wordt een nieuw avontuur", reageert Lien in gesprek met de clubkanalen van Groningen op zijn transfer. "Ik ben de eerste speler uit Flekkefjord die naar het buitenland vertrekt. Daar ben ik best trots op. Ik kijk er enorm naar uit om in Groningen te beginnen. In Noorwegen is FC Groningen een grote club met een goede reputatie. Ik heb een warm gevoel bij de eerste indrukken die ik van de club en de stad heb gekregen en voel mij zeer welkom."

Het lijkt erop dat Lien komend seizoen met Van Veen (32) moet gaan concurreren voor een plekje in de punt van de aanval, behalve als trainer Dick Lukkien ervoor kiest om met twee spitsen te gaan spelen. "Ik ben leergierig en luister en kijk graag naar de oudere, meer ervaren spelers", zegt Lien. In het veld ben ik een vechter. Ik stop veel energie in de wedstrijd en geef nooit op."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Emile Schelvis!