'Denk niet aan stoppen bij Oranje, wil daar doorgaan tot laatste duel als prof'

'Denk niet aan stoppen bij Oranje, wil daar doorgaan tot laatste duel als prof'

02-08-2023 20:14
40

Jasper Cillessen kreeg na in het afgelopen jaar veel commentaar bij NEC, maar dat heeft zijn plezier in het voetballen in Nederland niet 'vergald'. Ook vertelt de doelman nog een keer over het uitblijven van zijn Oranje-oproep in de laatste interlandperiode.

Vorig seizoen kwam er uit veel hoeken kritiek op Cillessen. Zo noemde Rafael van der Vaart hem 'een naar mannetje' en werden zijn blunders in het seizoensslot groot uitgemeten. "Ik wist bij mijn terugkeer naar NEC dat er veel op me af zou komen, maar sommige dingen had ik niet verwacht", blikt Cillessen terug in gesprek met de Gelderlander. Hoge bomen vangen veel wind zeggen ze. Als je een grote mond hebt, wordt dat soms afgestraft."

"Ik kwam bij NEC binnen met het verhaal dat ik direct Europees voetbal wilde halen. Dat is niet gelukt", gaat Cillessen verder. "Als je dan op vervelende momenten niet thuis geeft, pakken ze je aan. Het vergalt in elk geval niet mijn plezier in het voetballen in Nederland. Anders was ik allang vertrokken. Ik heb bewust voor dit project bij NEC gekozen en wil op dit moment niets anders."

In juni werd Cillessen niet opgeroepen voor Oranje. "Het kwam voor mij als een verrassing dat ik niet werd opgeroepen voor Oranje, maar de bondscoach heeft me uitgelegd waarom en ik gaf hem volledig gelijk", zegt hij. "In de laatste twee maanden van vorig seizoen heb ik niet het niveau gehaald dat past bij Oranje, dus dan is het terecht dat ik er niet bij zat. Ik denk er niet aan om mijn interlandcarrière te beëindigen. Tot de laatste wedstrijd die ik speel als profvoetballer wil ik uitkomen voor Oranje, want dat is voor mij een geweldige eer. Gelukkig heeft de bondscoach ook gezegd dat de deur voor mij open blijft staan."