De wekelijkse flops van de meest recente Eredivisie-speelronde

Eredivisie-flops: acht clubs vertegenwoordigd, tweetal van Ajax en Feyenoord

14 augustus om 11:00
Laatste update: 14 augustus om 11:41

Het is weer tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. In de eerste van het nieuwe Eredivisie-seizoen is er plek voor zowel twee Feyenoorders als twee Ajax-spelers, terwijl ook nieuwkomer Almere City en het door AZ op de pijnbank gelegde Go Ahead Eagles vertegenwoordigd is. 

Jamal Amofa (Go Ahead Eagles)
Go Ahead beleefde een vrij kansloze middag tegen AZ. Dissonant bij de Deventenaren was Jamal Amofa. De centrale verdediger oogde onzeker en luidde met een grote persoonlijke fout de 1-0 van Jordy Clasie in. In de rust werd hij naar de kant gehaald. 

Bart Nieuwkoop (Feyenoord)
Zal zich zijn Feyenoord-rentree vast en zeker anders hebben voorgesteld. De rechtervleugelverdediger kreeg van trainer Arne Slot direct het vertrouwen tegen Fortuna Sittard, maar na ruim twintig minuten spelen en een overtreding op de enkel van Fortuna-aanvaller Iñigo Córdoba kon hij alweer gaan douchen.

Kenneth Taylor (Ajax)
Waar collega-middenvelder Branco van den Boomen er lustig op los strooide met goede passes, zat Taylor overduidelijk minder lekker in de wedstrijd. De aanvallende middenvelder worstelt met zijn vorm, zo bleek ook tegen de Heraclieden.

Robert Mühren (FC Volendam)
Zorgde weliswaar voor de 1-0 en tevens de eerste Eredivisie-treffer van dit seizoen, maar benadeelde zijn teamgenoten op slag van rust met een vrij onbesuisde overtreding, die hem vervolgens een rode kaart opleverde. De Volendammers verloren uiteindelijk met 1-2 van Vitesse, iets wat met elf man mogelijk voorkomen had kunnen worden.

Isaac Babadi (PSV)
Hem een 'flop' noemen is wellicht overdreven, maar duidelijk is dat het zijn van een toptalent nog wel eens gepaard wil gaan met wisselvalligheid. De revelatie van de Eindhovenaren speelde tegen FC Utrecht matig en werd in de rust gewisseld door zijn trainer Peter Bosz.

Mike van der Hoorn (FC Utrecht)
Maakte tegen PSV geen al te sterke indruk. De centrale verdediger staat fysiek nog altijd zijn mannetje, maar was in Eindhoven erg matig in de opbouw. Een foutje in de slotfase luidde de voor PSV beslissende 2-0 in.

Bram Nuytinck (NEC)
Het regende doelpunten in De Goffert zondagmiddag. NEC maakte er tegen Excelsior drie, maar er kreeg er ook vier om de oren. Bram Nuytinck, die deze zomer terugkeerde bij zijn oude liefde in Nijmegen, oogde bij vlagen zeer kwetsbaar.

Anass Salah-Eddine (Ajax)
Kreeg van Maurice Steijn de voorkeur boven Owen Wijndal, maar greep zijn kans niet. De linksback ging in de fout bij de 0-1 van Heracles en was opbouwend ondermaats. Nog niet de Salah-Eddine van FC Twente.

Mats Wieffer (Feyenoord)
Speelde misschien wel zijn minste wedstrijd tot nu toe in een Feyenoord-shirt, iets wat hij zelf na afloop ook beaamde. "Het loopt niet, ik val over de bal heen… Ik weet niet waar het aan ligt."

Damian van Bruggen (Almere City)
Zette zichzelf tijdens het Eredivisie-debuut van Almere City niet op de kaart. De vleugelverdediger pakte in de slotfase een vrij onhandige rode kaart door recht voor dug-out FC Twente-spits Ricky van Wolfswinkel onderuit te halen.