NEC doet zaken met City Group en haalt multifunctionele aanvaller uit Frankrijk

NEC doet zaken met City Group en haalt gewenste aanvallende impuls op

1 september om 16:46

NEC heeft zich officieel versterkt met de negentienjarige Alexis Tibidi. De Franse aanvaller komt voor één seizoen op huurbasis over van Troyes, een club die onderdeel is van de fameuze City Group. NEC heeft met Tibidi de gewenste aanvallende impuls.

De in Lille geboren aanvaller kwam eerder uit voor de jeugd van Toulouse en speelde twee jaar bij VfB Stuttgart voor hij afgelopen jaar naar de City Group trok. Die investeerders betaalden 2,6 miljoen euro voor de aanvaller. Namens Troyes speelde Tibidi slechts twee wedstrijden.

Technisch directeur Carlo Aalbers van NEC is in ieder geval blij met de komst van de Fransman. "Alexis is een voorhoedespeler en het type dat we graag nog aan onze selectie wilden toevoegen. Hij staat al geruime tijd op onze scoutingslijsten en nu deed de mogelijkheid zich voor om hem te halen. Alexis komt het best tot zijn recht aan de linkerkant, maar is op meerdere posities inzetbaar. We zijn blij dat hij in Nijmegen is."

Ook Tibidi is gelukkig met zijn overstap en hij weet ook al een hoop over zijn nieuwe club. "NEC is een club met een rijke historie, waar in het verleden al veel aanvallers een stap naar een grote competitie hebben gemaakt. Ik denk dan ook dat dit een club is waar ik de volgende stappen in mijn ontwikkeling kan zetten."