Steijn had zeker drie namen op lijstje: 'Maar Mislintat doet het gewoon niet'

Steijn had zeker drie namen op lijstje: 'Maar Mislintat doet het gewoon niet'

02-09-2023 10:17 Laatste update: 10:47
415

Maurice Steijn werd volgens De Telegraaf-journalist Mike Verweij niet betrokken bij het transferbeleid van Ajax. Onder anderen Nick Olij, Thiago Almada en Noa Lang stonden op het lijstje van de coach. Geen één van hen werd naar Amsterdam gehaald door technisch directeur Sven Mislintat. 

"Er zijn een paar spelers die hij wel wilde", aldus Verweij de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Noa Lang is er daar een van, Thiago Almada ook. Ik denk dat als je hem had gevraagd of hij Jerdy Schouten wilde, hij ja had gezegd. Het is ook bekend dat hij Nick Olij van Sparta wilde. Het zijn gewoon wensen van een trainer die redelijk makkelijk in te willigen zin, maar Mislintat doet het gewoon niet."

Voor het duel met Ludogorets (0-1) gaf Steijn voor een tweede keer aan dat hij liever meer Nederlanders had zien komen. "Steijn heeft deze week ook wel wat ontboezemd, wat ik redelijk schokkend vond", aldus Verweij. "Hij is bij nul transfers aan de voorkant betrokken geweest. Hij krijgt dus gewoon een selectie: doe het er maar mee."

Verweij stelde Steijn donderdagavond op het persmoment de vraag of Ajax klaar was op de transfermarkt. "Hij zei: nee, dit was het wel. En de volgende dag komt er dus nog een speler (Sosa, red.). Maurice Steijn heeft echt geen enkel benul wat hij in zijn maag gesplitst krijgt. Dat is natuurlijk gigantisch ernstig. Hij heeft geen rechtsbuiten en hij heeft een rechtsbuiten nodig. Er komt een vierde linksback. Weer een Kroaat. Echt, schiet mij maar lek."