Internazionale en AC Milan gaan stoppen met stadion delen

Delen met Inter bijna voorbij: AC Milan gaat vanaf 2025 eigen stadion bouwen

10 september 2023 om 15:03
Laatste update: 10 september 2023 om 15:22

AC Milan en Internazionale zullen in de toekomst hun wedstrijden in een eigen stadion gaan afwerken. Zondag is bekend geworden dat Milan gaat samenwerken met Studio Manica voor de bouw van een nieuw en eigen stadion. Van een dergelijk plan was tot voor kort nog geen sprake. 

Een aantal jaar terug werd duidelijk dat zowel Milan als Inter uit het legendarische Stadio Giuseppe Meazza zouden gaan vertrekken. Aanvankelijk was het idee om het stadion te slopen, om vervolgens rondom die plek een nieuwe voetbaltempel te bouwen. Er zou zelfs al een ontwerp op tafel hebben geleden. Dat idee werd uiteindelijk alsnog van tafel geveegd door een regionale erfgoedcommissie. 

Inter en Milan moesten om die reden met een nieuw plan op de proppen komen. De gekozen ontwerper van laatstgenoemde club heeft inmiddels bevestigd dat hij op korte termijn de eerste stappen zal gaan zetten. La Gazzetta dello Sport meldt dat de bouw van het nieuwe onderkomen in 2025 zal beginnen. De werkzaamheden nemen ongeveer vier jaar in beslag. 

Het stadion zal wat meer buiten het stadcentrum van Milaan komen te staan. Naar verwachting zal er plek zijn voor ongeveer 70 duizend mensen en bestaat het stadion uit twee ringen. Stadio Giuseppe Meazza, dat sinds 1947 gedeeld wordt door Inter en Milan, zal tot die tijd gewoon nog worden gebruikt.