Daramy: 'Kreeg niet de kansen die ik had moeten krijgen bij Ajax'

"Ik kreeg niet de kansen die ik had moeten krijgen bij Ajax, het was niet leuk"

10 september 2023 om 18:15

Mohamed Daramy houdt geen goed gevoel over aan zijn periode bij Ajax. De 21-jarige linksbuiten wist de verwachtingen niet waar te maken en werd deze zomer verkocht aan Stade Reims.

Daramy kwam twee jaar geleden vol goede moed over van FC Kopenhagen. "Toen ik daarheen ging, was er een plan. Het verliep anders en ik kreeg niet de kansen die ik had moeten krijgen", zegt de Deens international tegen Tipsbladet. "Daar kun je weinig aan doen. Trainers kunnen van gedachten veranderen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Lyngby

  • logo

    FC Kopenhagen

Zelf heeft Daramy wel een idee waar het aan schortte bij Ajax. "Ik vind dat er weinig werd geroteerd. Het waren vaak dezelfde spelers die begonnen, waardoor het voor mij lastig was om mij te laten zien. Dat vind ik jammer, maar je leert er ook van. Ik ben nog jong, dus er is nog tijd genoeg. Maar het was niet leuk en ik ben er ook niet aan gewend. Ik wil gewoon spelen, maar soms moet je accepteren dat de situatie anders is."

Daramy hoopte dit seizoen voor een nieuwe kans te gaan in de Johan Cruijff Arena, na een huurperiode bij zijn oude club Kopenhagen. Bovendien vond bij Ajax een wisseling van de wacht plaats met de komst van directeur Sven Mislintat en coach Maurice Steijn. "Ik keek ernaar uit om de nieuwe technische staf en directeur voetbalzaken te ontmoeten. Maar voor mij was het belangrijk om een duidelijk plan te hebben, zodat ik niet in dezelfde situatie terecht zou komen."

Dat vertrouwen miste Daramy. "Ik had niet het gevoel dat ik een echte kans zou krijgen om mezelf te laten zien. Ik had niet het gevoel dat ik deel uitmaakte van hun plan. Daarom wilde ik op zoek gaan naar iets anders." De keuze viel op Stade Reims, dat twaalf miljoen euro betaalde. Door bonussen kan de transfersom nog oplopen met 5,5 miljoen.

De vleugelaanvaller kent een voortvarende start in Frankrijk. In zijn eerste drie wedstrijden scoorde hij één keer en gaf hij één assist.