Stewart blij met 'onmogelijke' PSV-aanwinst: 'Dit zijn de krenten in de pap'

Stewart glashelder over PSV-aanwinst: 'Niet reëel, kunnen wij echt niet aan'

10 september 2023 om 18:32

Earnest Stewart denkt dat Armel Bella-Kotchap een belangrijke versterking is voor PSV. De technisch directeur van de Eindhovenaren wist de 21-jarige verdediger op de valreep te huren van Southampton. 

Stewart had een belangrijke doelstelling op Deadline Day. "Toen ik opstond was het heel erg gericht op het binnenhalen van een verdediger, dat was écht belangrijk voor ons", zegt hij tegen PSV TV. De missie slaagde met Bella-Kotchap. "Deze naam stond al een tijdje op de lijst, maar vier weken geleden was onze informatie dat het onmogelijk was om hem binnen te halen."

PSV hield echter een vinger aan de pols bij de Duitse international, en met succes. "Als hij dan binnen is, is dat heerlijk. Het is fijn om zo'n speler aan de selectie toe te voegen om de volgende stappen te kunnen maken. Dit zijn de krenten in de pap. Hij is echt een aanwinst."

Volgens Stewart is Bella-Kotchap 'echt een brok'. "Hij zit fysiek goed in elkaar en kan goed doordekken op de tegenstander. In de lucht en voetballend goed. Hij heeft bovendien de snelheid om met ruimte in de rug te kunnen spelen", somt de beleidsbepaler op.

De periode van de Duitse WK-ganger in Eindhoven blijft hoogstwaarschijnlijk beperkt tot één seizoen. Hij wordt zonder optie tot koop gehuurd van Southampton. "Vanaf het begin was duidelijk dat dit niet reëel was voor PSV-begrippen. Dat kunnen wij echt niet aan. Ook niet over een jaar."