Tottenham Hotspur is diverse topclubs te slim af en strikt toptalent Vusković

'Spurs troeft internationale top af en strikt Kroatisch toptalent'

10 september 2023 om 20:42
Laatste update: 10 september 2023 om 21:58

Tottenham Hotspur is dichtbij het aantrekken van Luka Vusković, dat meldt Fabrizio Romano. De 16-jarige Kroaat moet overkomen van Hajduk Split en zal nog terugverhuurd worden aan zijn huidige werkgever.

Vusković is een centrale verdediger, die al tot elf wedstrijden in het eerste van Hajduk Split wist te komen. In het afgelopen seizoen werd de club tweede in de Kroatische competitie. Ook andere topclubs hadden interesse, maar Vusković ziet Spurs als de ideale stap in zijn ontwikkeling. De speler en club zijn al akkoord en alleen het papierwerk zou nog afgerond moeten worden.

De verdediger zal bij Hajduk blijven tot hij achttien is, waarna hij naar Noord-Londen zal vertrekken. Spurs is Chelsea, Manchester City, Liverpool, Chelsea en Paris Saint-Germain te slim af met het aantrekken van het talent. De transfer wordt gezien als een boost voor Spurs, dat onder de nieuwe trainer Ange Postecoglour de top weer aan wil vallen. Het aftroeven van diverse topclubs is daarin een opsteker voor de club van Micky van de Ven.