Van der Vaart lovend over Dumfries: 'Onze allerbeste speler op dit moment'

Dumfries blijft Van der Vaart verbazen: 'Ik vind het bijna een wonder worden'

10 september 2023 om 23:50
Laatste update: 11 september 2023 om 00:27

NOS-analist Rafael van der Vaart is na de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Ierland, die Nederland met 1-2 wist te winnen, lovend over Denzel Dumfries. De voormalig international noemt de back van Internazionale zelfs de beste speler van Oranje op dit moment.

"Dumfries is onze grote ster", aldus Van der Vaart. "Hij is echt onze allerbeste speler op dit moment, hij is overal bij betrokken." De voormalig speler van Sparta, SC Heerenveen en PSV werd door de Ierse keeper Gavin Bazunu ten val gebracht, waardoor Oranje een strafschop toebedeeld kreeg. Cody Gakpo benutte het buitenkansje en zette zijn team op gelijke hoogte.

Na een penalty verdiend te hebben, gaf Dumfries ook de assist op de winnende goal van Wout Weghorst. "Ik vind het bijna een wonder worden", gaat Van der Vaart verder. "Hij heeft zeven assists gegeven in de laatste zeven wedstrijden, maar het hadden er nog meer kunnen zijn. Hij is altijd onderweg, echt een geweldenaar. Zijn aannames zijn ook goed, dat was vroeger wel anders. Het is de ideale back."