Youri Mulder onder indruk van Portugal: 'Sterker zonder Cristiano Ronaldo'

Mulder acht Portugal sterker zonder Ronaldo: 'Gevoel dat team er klaar mee was'

12 september 2023 om 09:41
Laatste update: 12 september 2023 om 10:28

Portugal trad tegen Luxemburg aan zonder Cristiano Ronaldo. De ploeg van Roberto Martínez won met 9-1 en maakte indruk op analist Youri Mulder, die de Portugezen ziet als een van de favorieten voor het winnen van het EK.

"Ze hebben een fantastisch elftal, ik denk dat zij een van de kanshebbers zijn voor het EK", stelt Mulder bij Ziggo. "Als je kijkt naar Bernardo Silva, Bruno Fernandes, João Félix, Gonçalo Ramos, Rúben Dias, Rafael Leão. Alleen maar goede spelers. Het zijn allemaal sterren, en als er één coach is die dat goed weet te managen, dan is het Martínez wel. Die heeft dat gevoel, dat heeft hij ook bij België bewezen, om er echt een team van te smeden."

"Er is alleen één klein probleem”, vervolgt Mulder. "Dat deed hij bij België misschien ook verkeerd: Hazard heeft hij te lang laten staan. Ik denk toch dat Portugal sterker is zonder Ronaldo. Die Ramos, dat is een échte spits. Ik had bij het WK het gevoel dat het team er wel klaar mee was, dat ze voelden dat ze beter waren zonder hem." Op de vraag waar dat aan ligt, heeft de analist meerdere antwoorden: "Dat kan het druk zetten zijn, of het feit dat alle aandacht bij hem ligt. Bij Zlatan was het op een gegeven moment ook zo bij Zweden."