Bonucci onderneemt na 'onrecht' juridische stappen tegenover Juventus

Bonucci onderneemt juridische stappen tegen Juventus na 'onrecht'

12 september 2023 om 11:12
Laatste update: 12 september 2023 om 11:24

Leonardo Bonucci onderneemt juridische stappen tegen zijn vorige club, Juventus. Dat meldt Gianluca Di Marzio. De verdediger mocht met de Oude Dame niet mee op trainingskamp naar de Verenigde Staten, waarvoor nu een vergoeding zou worden geëist.

Bonucci speelt inmiddels voor Union Berlin, maar die transfer kwam pas relatief laat op gang. Gedurende de voorbereiding verbleef de Italiaan nog in Turijn, maar werd hij apart gezet van de selectie. De entourage van Bonucci zou Juventus nu voor de rechter dagen om compensatie af te dwingen voor de schade die hij heeft geleden aan het gebrek aan adequate training en voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat bovendien geresulteerd zou hebben in reputatieschade.

De EK-winnaar ziet het niet als een persoonlijke strijd met zijn oude club, maar als een principiële kwestie, aldus Di Marzio. Hij beschouwt het als onrechtvaardig dat hij op afwijkend van de rest van de selectie moest trainen en geen toegang had tot het krachthonk, het zwembad en het restaurant. De mogelijke opbrengsten van de zaak zouden gaan naar Neuroland, dat kinderen en hun families bijstaan bij neurologische operaties in het Regina Margherita Kinderziekenhuis in Turijn, en aan Onlus, een organisatie die defibrillators doneert aan sportclubs en scholen.