Van Duivenbooden toch niet naar Patro Eisden

Transferwending: Vitesse-spits ziet af van huurtransfer naar Belgische zusterclub

12 september 2023 om 18:33
Laatste update: 12 september 2023 om 18:33

Simon van Duivenbooden komt dit seizoen toch niet uit voor Patro Eisden. De Vitesse-spits ziet af van een huurtransfer naar de Belgische club, die eigendom is van de Coley Parry. 

Het leek er lang op dat de 21-jarige Van Duivenbooden dit dit seizoen door Vitesse gestald zou worden bij Patro Eisden, dat uitkomt op het tweede Belgische niveau. De overstap kwam uit de koker van Parry, die eigenaar is van Patro Eisden en nog altijd wacht op groen licht om diezelfde functie ook in Arnhem te mogen bekleden. 

Vorige week was er een akkoord over een huurovereenkomst, maar die wordt nu verscheurd, zo is te lezen op het X-account van Patro Eisden. 'Simon Van Duivenbooden heeft aangegeven om persoonlijke redenen zijn overeenkomst met Patro Eisden niet na te komen. De club neemt hier akte van.'

Dat nieuws wordt bevestigd door Vitesse, dat verder 'geen uitlatingen doet' over de kwestie. Er zal nu een gesprek tussen de spits en zijn management volgen. Daarin zal bepaald worden wat de vervolgstappen zijn, zo weet De Gelderlander. Van Duivenbooden lijkt zodoende bij Vitesse te blijven. Enkele transfermarkten, zoals die van Turkije, Cyprus en Servië, zijn nog wel open.