Regeer ziet verschil tussen Twente en Ajax: 'Voel echt familiegevoel'

Geen doorbraak, maar vertrek: 'Ajax kiest voor aankopen, moet je mee dealen'

14 september 2023 om 17:04

Youri Regeer staat zondag met FC Twente tegenover zijn oude club Ajax. De twintigjarige middenvelder voelt zich vanaf het allereerste moment thuis bij de Tukkers, waarin een verschil schuilt met de Amsterdammers.

"Ik ben goed opgevangen door de spelersgroep en de trainers. Ik voel in deze groep echt een familiegevoel. Van buitenaf is dat ook wel te zien, hoe het team voor elkaar strijdt", zegt Regeer tegen Ajax Showtime. Hij erkent dat er een verschil is met zijn tijd in Amsterdam. "Bij Ajax heb je toch meerdere jongens die ook een andere taal spreken, waardoor je automatisch naar een andere  voertaal gaat."

"Ik heb het gevoel dat deze jongens al heel lang met elkaar zijn en dat het gewoon een hele hechte groep is. Als jongen die nu van Ajax naar Twente komt, rol je daar heel makkelijk in", vervolgt Regeer. "Bij Ajax hadden we veel spelers vanuit het buitenland, waardoor we toch jongens in moesten passen. Dan gaat het moeilijker dan bij een club zoals Twente."

Regeer gaat ook in op de kritiek dat jeugdspelers zoals hij minder kansen krijgen bij Ajax. "Ja, er worden aankopen gedaan vanuit de club. De club kiest daarvoor, dus dan heb je daarmee te dealen als speler", stelt hij. Een langer verblijf was voor hem geen optie meer. "Al vrij snel werd duidelijk dat ik op dat moment voor mezelf geen toekomst bij Ajax zag. Ik moest voor mezelf kiezen en uiteindelijk is dat de mooie club FC Twente geworden."