Voormalig Inter-aanvoerder Handanovic hangt handschoenen aan de wilgen

Voormalig Inter-aanvoerder hangt handschoenen aan de wilgen

14 september 2023 om 23:02

Doelman Samir Handanovic zet een punt achter zijn carrière. Fabrizio Romano kwam op woensdagavond al met het nieuws dat de Sloveen bereid zijn te stoppen, en nu is het definitief. Handanovic, die vorig seizoen nog onder contract stond bij Internazionale, kan mogelijk in een andere functie bij Inter blijven.

Handanovic wachtte na zijn transfervrije vertrek uit Milaan op een nieuwe kans, maar er is geen aanbieding gekomen die zijn interesse wist te wekken. Er was sprake van belangstelling van Lazio Roma, maar concreet werd het nooit. Na het verstrijken van de transferdeadline heeft de 39-jarige Handanovic besloten te stoppen, omdat hij niet verwacht dat er zo laat nog clubs zullen komen van de statuur die hij voor ogen heeft.

De Sloveen heeft besloten in loopbaan in het management na te jagen en blijft in die hoedanigheid mogelijk toch aan Inter verbonden. De club waar hij elf seizoenen onder contract stond, na in 2012 over te zijn gekomen van Udinese, waar hij sinds 2004 op de loonlijst stond. Voor Inter keepte hij 455 officiële wedstrijden.