Onana krijgt trap na: 'De eerste twee maanden dat hij hier was beviel hij me niet'

Onana krijgt trap na: 'Zijn gedrag in de eerste twee maanden beviel mij niet'

16 september 2023 om 11:10

Samir Handanovic laat in een afscheidsinterview doorschemeren dat hij bij Internazionale niet heel goed door een deur kon met André Onana. De inmiddels 39-jarige doelman keepte elf seizoenen voor I Nerazzurri en hing eerder deze zomer zijn schoenen aan de wilgen.

Onana verruilde medio 2022 Ajax voor Inter, waar Handanovic eerste keus was. De Kameroener speelde aanvankelijk tweede viool, maar werd mede door blessures van de Sloveen toch eerste doelman. In gesprek met La Gazzetta dello Sport gaat Handanovic in op zijn band met Onana. "Toen hij vertrok, bedankte hij me en zei hij dat zijn jaar bij Inter niet makkelijk voor hem was."

"Die woorden waren mooi. Maar zijn gedrag in de eerste twee maanden dat hij hier was en hij niet speelde, beviel mij niet", sneert Handanovic. "Ik wil benadrukken dat ik altijd consequent naar hem ben geweest en hem altijd heb geholpen. Toen ik geblesseerd was aan mijn pols, aan mijn kuit of toen ik een gebroken vinger had; ik zat altijd op de bank, ook als ik eigenlijk niet beschikbaar was."

Handanovic laat in het midden wat hij precies met die uitspraken bedoelt. "Onana en ik waren geen vrienden, maar ook geen vijanden", wil de Sloveen de strijdbijl begraven. "Het heeft geen zin om daar nog andere woorden aan toe te voegen. Ik zou nooit tegen de club zijn ingegaan, vanwege het gevoel dat ik heb bij de club en de fans."