Slot ziet bijzondere Feyenoord-begeleiding: 'Snap wel dat mensen dat raar vinden'

Slot looft 'fantastische persoonlijkheid' na vraag Kraay: 'Weet dat jij fan bent'

16 september 2023 om 16:21
Laatste update: 16 september 2023 om 16:22

Feyenoord heeft in de afgelopen dagen veel aandacht besteed aan Santiago Gimenez en trainer Arne Slot snapt dat sommige mensen daar hun vraagtekens bij hebben. Ook hoopt de oefenmeester dan Andries Noppert niet in vorm is en vertelt hij over Dávid Hancko.

Feyenoord neemt het zaterdagmiddag op tegen sc Heerenveen. Gimenez keerde deze week laat terug uit Mexico na de interlandperiode, maar toch gaat de spits starten in De Kuip. De technische staf van Feyenoord is extra aan de slag gegaan met de Mexicaan. "Het voordeel van een grote staf is dat je tegenwoordig niet alles zelf meer hoeft te doen", begint Slot voor de camera van ESPN.

"Hij kwam in de middag terug en toen hebben we er bewust voor gekozen om hem niet direct naar het trainingscomplex te laten komen. Maar rond een uur of 6, 7 is één van de fysieke trainers met hem aan de slag gegaan in zijn appartementencomplex, waar hij een gym heeft", gaat Slot verder. "Dat was om te voorkomen dat hij toen al ging slapen. Dat wil je natuurlijk wel, als je een jetlag hebt. Hij heeft die nacht niet top geslapen, maar afgelopen nacht wel."

Verslaggever Hans Kraay junior vraagt zich af of die begeleiding niet wat ver gaat. "Ja, dat snap ik wel, dat sommige mensen dat denken", antwoordt Slot. "Maar dat zijn vooral mensen uit onze generatie die hebben gevoetbald. Die denken: wij hadden dat vroeger allemaal niet, is dat wel nodig?" Vervolgens vertelt Slot over de wedstrijd. Vorig jaar speelde Feyenoord nog met 0-0 gelijk tegen Heerenveen. Wat moet er nu anders? "Hopen dat Noppert wat minder in vorm is dan toen", lacht de Feyenoord-coach. "Volgens mij hadden we die wedstrijd ongelofelijk veel schoten op doel, terwijl hij de ene na de andere bal pakte."

Tot slot krijgt Slot nog een vraag over Hancko: moet hij zichzelf niet af en toe in de arm knijpen, nu de stopper nog bij Feyenoord speelt? "Ik weet dat jij een enorme fan bent van Hancko en dat ben ik ook", zegt Slot tegen Kraay. "Hij heeft een fantastische persoonlijkheid en meteen fanatiek wil zijn als hij op het trainingscomplex komt. Dat zijn fantastische jongens om mee te werken", besluit de Feyenoord-coach.