Positieve geluiden over miljoenenaanwinst Ajax: 'Een ras-, ras-, rasafwerker'

Ajax haalt 'ras-, ras-, rasafwerker' in huis: "Hij is een echte killer"

16 september 2023 om 16:44

In België klinken er positieve geluiden over Ajax-aanwinst Georges Mikautadze. In zijn debuutwedstrijd voor de Amsterdammers wist de Georgiër nog geen indruk te maken, maar volgens Eleven Sports-medewerkers Jeroen Roppe en Dave Peters beschikt Mikautadze ontegenzeggelijk over kwaliteiten.

Ajax betaalde aan het einde van de transferwindow zestien miljoen euro voor Mikautadze, die zich in de komende periode moet gaan gewijzen in Amsterdam. Roppe, commentator bij het Belgische Eleven Sports, is echter positief over de oud-speler van RFC Seraing "Hij is een echte killer. Een doelpuntenmachine. Hij is superefficiënt. De minste of geringste kans maakt hij af", zegt de commentator tegenover Ajax Showtime.

Collega Peters kan zich vinden in de woorden van zijn collega. "In een heel moeilijk seizoen bij Seraing was Mikautadze zó klinisch, dat is onwaarschijnlijk. Dat is echt een ras-, ras-, rasafwerker. Hij leeft voor doelpunten. (...) Hij is dus wel echt iemand die afwerkt en niet zozeer iemand die de doelpunten aangeeft."

Roppe vult aan: "Het enige dat je hem misschien kunt verwijten, is dat hij wat te zelfzuchtig is. Maar als je zijn doelpuntenproductie ziet, kan je dat hem moeilijk kwalijk nemen."