Onrust bij United neemt verder toe na harde thuisnederlaag tegen Brighton

Onrust bij United neemt verder toe na blamerende nederlaag tegen Brighton

16 september 2023 om 17:58

Voor Manchester United is de Premier League-hervatting uitgelopen op een deceptie. Op het eigen Old Trafford werd de ploeg van Erik ten Hag zaterdagmiddag gekleineerd door Brighton: 1-3.

Tijdens de interlandperiode was het zeer onrustig bij United. Antony en Jadon Sancho werden om uiteenlopende redenen uit de selectie gezet, waardoor het weinig over voetbal ging. Ten Hag besloot tegen Brighton met twee spitsen - Marcus Rashford en basisdebutant Rasmus Højlund - aan te treden om het voorhoedeprobleem in te dammen.

United begon scherp aan het duel en was de bovenliggende partij. Rashford en Højlund kregen kansen en het leek erop dat de thuisploeg de ban zou breken. Niets bleek minder waar: uitgerekend Danny Welbeck, die 142 wedstrijden in de hoofdmacht van The Mancunians speelde, opende aan de andere kant de score. Via Højlund kwam United voor rust langszij, maar de VAR besloot de goal af te keuren omdat de bal de achterlijn zou hebben gepasseerd.

Van de ene tegenslag naar de andere tegenslag, want vlak na rust verdubbelde Brighton de marge. Met een fraaie lichaamsschijnbeweging speelde Pascal Groß zichzelf vrij en passeerde hij met een droge knal André Onana. United belandde in één grote rondo, waarna Ten Hag fris elan wilde brengen. De wissel Anthony Martial voor Højlund kon bij de achterban op weinig sympathie rekenen. Het boegeroep begon en hield lang aan.

Alsof het niet erger kon, maakte Brighton twintig minuten voor tijd ook nog de 0-3. Met een droge knal van Hannibal Mejbri deed United iets terug, maar een nederlaag kon zeker niet voorkomen worden. De eretreffer verzacht de pijn in het rode deel van Manchester niet.

Het is afwachten of het verlies consequenties gaat hebben bij United, dat na vijf competitiewedstrijden al drie nederlagen heeft geleden. In het verleden gaf Ten Hag na een wanprestatie nog wel eens een bijzondere straftraining. Hoe dan ook, moet United door. Woensdag gaan The Mancunians in het kader van de Champions League op bezoek bij Bayern München.