Andries Noppert reageert na nederlaag sc Heerenveen

Noppert geïrriteerd: 'Te weinig klootzakken in ons team, werd één grote speeltuin'

16 september 2023 om 20:53
Laatste update: 16 september 2023 om 20:56

Andries Noppert is ziek van het feit dat sc Heerenveen zaterdagmiddag zes doelpunten heeft geïncasseerd tegen Feyenoord. De doelman van de Friezen stelt dat er op dit moment nog veel te weinig duidelijkheid en chemie is binnen de ploeg. 

"We hebben te weinig klootzakken in ons team", aldus een zichtbaar geïrriteerde Noppert na afloop van de slachtpartij in De Kuip voor de camera van ESPN. "Op een gegeven moment werd het één grote speeltuin voor Feyenoord", vervolgt de Oranje-international, die zijn teamgenoten na de 5-1 bij elkaar riep om iets duidelijk te maken. Wat hij zei? "Dat het op een gegeven moment ophoudt. Als keeper is het ook niet fijn als je alleen maar moet vissen. Dan krijg je die zesde ook nog tegen..."

Volgens Noppert hangt het momenteel allemaal nog teveel als los zand aan elkaar. "We moeten hechter als team worden. Er is te weinig gif. We zijn er te weinig mee bezig. Je hoeft niet elkaars vrienden te zijn. Dat wil ik niet zeggen. Maar als je meer dingen met elkaar doet, dan leer je elkaar ook beter kennen", analyseert de boomlange doelman even later in gesprek met de Leeuwarder Courant

"Kleine dingen, waardoor je dichter tot elkaar komt", vervolgt hij. "Nu zie je te vaak los zand op het veld. Ik weet ook wel dat dit niet de bedoeling is. Alleen het samenwerken, je krijgt het gevoel soms een beetje dat we in dat proces meer energie moeten stoppen. Het is niet zo erg als jongens soms sneller naar huis gaan. Maar je moet als team wel bepaalde periodes met elkaar doorbrengen. Door activiteiten bijvoorbeeld. Dan leer je elkaar beter kennen, dan haal je mensen uit hun comfortzone en zie je wat je wat je aan mensen hebt."