Fortuna verslaat FC Volendam

Fortuna repareert achterstand tegen Volendam en behoudt knappe ongeslagen status

16 september 2023 om 22:02
Laatste update: 17 september 2023 om 01:16

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond in eigen huis tegen FC Volendam de tweede overwinning van het seizoen behaald. Makkelijk ging het niet, maar door een belangrijke treffer van Tijjani Noslin bleven de punten uiteindelijk wel in Limburg. De ploeg van trainer Danny Buijs is zodoende na vijf speelrondes nog altijd ongeslagen in de Eredivisie

Buijs is met een gelijkspel bij Feyenoord, een overwinning op Almere City en gelijke spelen tegen zowel Excelsior als Ajax uitstekend aan het seizoen begonnen als trainer van Fortuna. Die knappe seizoenstart kreeg zaterdag een passend vervolg, al leek het even anders te gaan lopen toen Garang Kuol de bezoekers na veertig minuten spelen op voorsprong schoot. En hoe. De negentienjarige Volendam-aanvaller krulde de bal schitterend in de kruising en kroonde zich daarmee tot de jongste doelpuntenmaker ooit van Volendam in de Eredivisie. 

De voorsprong van Volendam was op basis van het spelbeeld niet terecht. Ondanks dat lukte het Buijs en co. niet om het overwicht om te zetten in een doelpunt. Tot het aanbreken van de 59e minuut. Invaller Oguzhan Özyakup werd vrijgespeeld en rondde koelbloedig af voor de verdiende 1-1. De thuisploeg ging vervolgens naarstig op zoek naar de voorsprong. 

Die kwam er uiteindelijk ook. Noslin, tegen Ajax nog opvallend vanwege zijn gemiste strafschop, tekende voor de 2-1. Wederom was het publiek in Sittard getuige van een prachtig doelpunt. De aanvaller knikte de bal al zwevend tegen de touwen. De voorsprong van Fortuna kwam, ondanks dat doelman Ivor Pandur nog één keer moest ingrijpen, niet echt meer in gevaar. In de slotminuten tekende Alen Halilovic ook nog voor de 3-1. Door de zege staat Fortuna na vijf speelrondes op negen punten, waarmee het de vijfde plaats op de ranglijst bekleedt. Volendam wacht nog altijd op het eerste resultaat en staat achttiende.