PSV verslaat Almere City

PSV blijft foutloos en rekent na CL-zeperd kinderlijk eenvoudig af met Almere City

23 september 2023 om 21:56
Laatste update: 23 september 2023 om 22:01

PSV heeft de kater van de Champions League-nederlaag tegen Arsenal zaterdagavond van zich afgespoeld door op bezoek bij Almere City kinderlijk eenvoudig te winnen. De promovendus bood in de openingsfase nog wel iets van tegenstand, maar na de openingstreffer van Guus Til kwam de ploeg van trainer Peter Bosz niet meer in gevaar, waardoor het zich na vijf speelrondes de foutloze koploper van de Eredivisie mag noemen.

Afgelopen woensdag zaten Hirving Lozano, Til en Patrick van Aanholt nog op de bank. Het drietal mocht tegen Almere wel starten van Bosz. Dat ging ten koste van Johan Bakayoko, Ismael Saibari en Jordan Teze. Zij zagen hoe Almere aardig aan de wedstrijd begon. Hamdi Akujobi en Jochem Ritmeester van de Kamp probeerde het in de openingsfase, maar PSV-doelman Walter Benítez werd niet echt in gevaar gebracht.

Na kansen voor Lozano en Luuk de Jong kwam PSV na 27 minuten spelen op voorsprong. Noa Lang bereikte Til met een prachtige voorzet, waarna de aanvallende middenvelder de bal alleen maar binnen hoefde te tikken. Het bleek het startschot voor een vrij eenvoudige PSV-avond. Op slag van rust verdubbelde de Eindhovenaren de voorsprong. Lozano zette een een-tweetje op met Til en ramde de bal vervolgens hard langs Almere-doelman Nordin Bakker. Het was de eerste treffer voor de Mexicaan sinds zijn terugkeer.

In de tweede helft nam PSV behoorlijk wat gas terug, zonder daarbij ook maar één moment echt in de problemen te komen. Toen Joey Veerman na 66 minuten spelen de bal van afstand langs Bakker mikte voor de 0-3, was het helemaal gespeeld. Het kwaliteitsverschil tussen de hekkensluiter en de koploper van de Eredivisie was groot. Lozano kon de stand twintig minuten voor tijd nog naar 0-4 tillen, maar verzuimde te scoren. Invaller Ricardo Pepi slaagde daar in de slotfase nog wel in. De Amerikaan omspeelde Bakker en tikte binnen.

Door de zege komt het nog altijd foutloze PSV op vijftien punten uit vijf wedstrijden. De Eindhovenaren incasseerden pas één tegentreffer en scoorden al zestien keer. AZ en FC Twente volgen op twaalf punten en komen zondag nog in actie tegen respectievelijk PEC Zwolle en RKC Waalwijk.