Bergwijn niet bij Klassieker

'Steijn moet tegenvaller slikken: Ajax mist aanvoerder Bergwijn in Klassieker'

24 september 2023 om 11:49
Laatste update: 24 september 2023 om 11:56

Maurice Steijn kan zondagmiddag in de Klassieker tegen Feyenoord geen beroep doen op Steven Bergwijn. Dat meldt De Telegraaf. De Ajax-aanvoerder heeft een ontstoken kies en is om die reden afwezig. 

Bergwijn was ook al afwezig bij de afsluitende training van Ajax, waardoor er al onduidelijkheid ontstond over zijn mogelijke inzetbaarheid tegen Feyenoord. De Telegraaf heeft nu dus antwoord gegeven op dat vraagstuk. De rechtsbuiten is er volgens de krant niet bij. Hij heeft een ontstoken kies en heeft daardoor een opgezwollen gezicht. 

Het missen van Bergwijn zal een grote teleurstelling zijn voor trainer Steijn. Hij benoemde de Oranje-international aan het begin van het seizoen tot de nieuwe aanvoerder. De Telegraaf verwacht dat Carlos Forbs, midweeks tegen Olympique Marseille nog goed voor een goal en een assist, zijn directe vervanger wordt. Steven Berghuis zal dan een plekje naar voren schuiven en de positie van rechtsbuiten innemen. Op het middenveld komt daardoor een plekje vrij. Branco van den Boomen lijkt nu de grootste gegadigde om daar te gaan spelen.